Als u vragen heeft of een bestelling wilt plaatsen, kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail


Contacteer ons

BEAN TO BAR

Bean to bar chocolatier

De term ‘Bean to bar’ zegt precies wat wij op deze pagina willen vertellen: van boon tot reep. Een bean to bar chocolatier is namelijk een ambachtsman die zelf zijn cacaobonen inkoopt, ze zelf roostert en de nibs vermaalt, suiker toevoegt en tot slot de chocolade in een mal giet.

Met andere woorden: een bean to bar chocolatier maakt zijn chocolade helemaal zelf. Meestal gaat het, net zoals bij The Cacao Project, over kleinere makers die het heft in eigen handen willen nemen. Wij kopen gefermenteerde bonen aan die geselecteerd worden door Silva, we roosteren ze zelf en vermalen ze vervolgens tot chocolade. 

Tijdens dit proces hanteren we als gepassioneerde bean to bar chocolatier een aantal criteria:

De herkomst van onze cacao heeft een invloed op de uiteindelijke smaak van onze pralines en chocolade. We proberen steeds mee te geven waar onze cacao vandaan komt, met welke cacaoboer of coöperatie we samenwerken.

Daarnaast is de kwaliteit van cacao erg divers. We hoeven u niet te vertellen dat de kwaliteit uitermate belangrijk is voor bean to bar makers. Vaak vinden we op de markt ‘bulk cacao’ die per ton betaald wordt en waarvan de kwaliteit verdoezeld wordt door allerlei toevoegingen. Uiteraard kijken we er strikt op toe dat we bij The Cacao Project enkel met hoogwaardige cacao aan de slag gaan.

Bovendien opteren we voor directe handel waarbij we rechtstreeks met de boer of coöperatie in contact staan. Zo weinig mogelijk tussenstappen doorlopen zodat ook de hardwerkende cacaoboer zelf profijt doet, is wat we nastreven. 

Cacao is een natuurlijk product en daarom is de smaak van de bonen afhankelijk van seizoensomstandigheden en van de bodem, maar desalniettemin is kwaliteit ons hoogste goed. Bij Silva worden er daarom niet alleen verschillende cacaobonen aangekocht op basis van onder andere hun fysieke kenmerken. Ze reizen daarenboven naar de oorsprong van de cacao om speciale bonen te kopen, de kwaliteit te checken en de regio te verkennen. Op basis van respect, vertrouwen en transparantie bouwen ze waardevolle werkrelaties op met cacaoboeren in Midden-Amerika

Hoewel we als bean to bar chocolatier ons willen onderscheiden van concurrenten door te werken volgens eigen visies en methodes, hebben we met onze concullega’s ook iets gemeen: we zijn allen gepassioneerd door chocolade van hoge kwaliteit. Om die te blijven garanderen, zijn we steeds transparant over de aankoop van onze bonen bij gedreven en betrouwbare cacaoboeren zodat u als klant zeker weet dat u echt uw steentje bijdraagt als u onze chocolade aankoopt. 

Extra informatie over onze ‘Bean to bar’ kunt u weldra vinden op onze website. Houd deze pagina dus nauwlettend in de gaten zodat u op de hoogte blijft.