Als u vragen heeft of een bestelling wilt plaatsen, kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail


Contacteer ons

WORKSHOPS

Presentaties / tastings / demo's / workshops


Workshops

CANDYBAR WORKSHOP & TASTING  (2u - 65 euro pp)

Welkom bij de candybar workshop van de gepassioneerde chocolatier Pieter Vaes! Tijdens deze workshop zal je onder begeleiding van Pieter zelf candybars maken. Je krijgt de kans om je eigen unieke candybars te maken door ze naar eigen smaak te decoreren en de vulling te kiezen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je zeven zelfgemaakte candybars! Tijdens de workshop krijg je ook de gelegenheid om te proeven van allerlei cacao-gerelateerde ingrediënten, zoals cacaonibs en pulpa de cacao. Daarnaast zijn koffie, thee, frisdrank en water inbegrepen, zodat je optimaal kunt genieten van deze smaakvolle ervaring.

 • Candybar workshop - (10u-12u OF 14u-16u) 2u - 65 euro
 • Eigen data te bepalen voor groepen. Mogelijk van 8 tot 15 personen.
 • Inschrijven? In de winkel of via de webshop. Nog vragen? Neem contact op via het contactformulier.
BEAN TO BAR WORKSHOP & TASTING (4u - 120 euro pp)

Maak chocolade van de boon tot het eindproduct!

Welkom bij de workshop van de gepassioneerde chocolatier Pieter Vaes! Tijdens het eerste uur van de workshop zal Pieter je alles uitleggen over het proces van Bean To Bar chocolade maken. Je zult samen met hem bonen pellen om jullie eigen chocoladereep van te maken. 

Vervolgens zal de workshop zich richten op het maken van pralines. De pralines worden gemaakt met specifiek uitgekozen materiaal waardoor je achteraf ook thuis op een professionele wijze pralines zult kunnen maken. Na het pralines maken zullen jullie terugkeren naar het Bean To Bar proces om de chocoladereep helemaal af te maken.

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je zelfgemaakte chocoladereep en een halve kg pralines!

Tijdens de workshop krijg je ook de gelegenheid om te proeven van allerlei cacao-gerelateerde ingrediënten, zoals cacaonibs en pulpa de cacao. Daarnaast zijn koffie, thee, frisdrank en water inbegrepen, zodat je optimaal kunt genieten van deze smaakvolle ervaring. Pieter zal ervoor zorgen dat je niet alleen met heerlijke chocolade naar huis gaat, maar ook met nieuwe kennis en vaardigheden om thuis zelf aan de slag te gaan met het maken van chocolade en pralines!

 • Bean To Bar workshop - (13u-17u) 4u - 120 euro
 • Aantal deelnemers: 4-15
 • Vrije inschrijving: zaterdag 29 juni
 • Andere data te bepalen voor groepen. Mogelijk van 8 tot 15 personen.
 • Inschrijven? In de winkel of via de webshop. Nog vragen? Neem contact op via het contactformulier.


Presentatie / tasting volwassenen

Geniet in groep van deze unieke chocolade ervaring waarbij je de geuren en smaken van cacaobonen, pralines, chocoladerepen en cacaonibs kunt ontdekken. Je wordt meegenomen in de onderliggende processen van de chocoladeambacht waardoor je een dieper inzicht krijgt in de wereld van chocolade en de passie die Pieter Vaes heeft voor zijn vak. Het genieten van alle lievelingscreaties in onze winkel wordt door deze presentatie verrijkt op een nieuwe manier! Een ware traktatie voor zowel de smaakpapillen als de zintuigen, een ervaring die je niet snel zult vergeten!

 • Aantal deelnemers: 8-40
 • 1u - 25 euro
 • 1u30 - 35 euro
 • 2u - 50 euro
 • Inschrijven via het contactformulier (met vermelding aantal personen)
 • Toekomstige presentaties: hou de website in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of geef je aanvraag door via het contactformulier.


Presentatie / tasting kinderen

Wij bieden interactieve chocoladepresentaties aan voor kinderen, geleid door een chocolatier, waarbij we de fascinerende wereld van chocolade tot leven brengen. We delen boeiende informatie over de oorsprong van chocolade, waarbij kinderen worden meegenomen op een reis naar de tropische regio's waar cacaobonen groeien. Doorheen het chocolade verhaal zullen ze kennismaken met de verschillende stappen in het chocoladeproductieproces, van cacaoboon tot chocoladereep, waarbij het voelen, ruiken en proeven van cacaobonen essentieel is! De chocoladepresentatie voor kinderen is een onvergetelijke ervaring waarbij kinderen niet alleen genieten van heerlijke chocolade, maar ook meer te weten komen over de rijke geschiedenis en het ambacht achter deze geliefde lekkernij.

 • 1u tot 1u30 - 25 euro (+ 10 euro boekje Eva Vaes)
 • Eerstvolgende presentatie: hou de website in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of geef je aanvraag door via het contactformulier.Demo's voor scholen

Neem contact op via het contactformulier voor de mogelijkheden.